Het initiatief

IPaDiC bestaat uit vijf toegewijde experts, die zich inzetten om de DiaLin tot een succes te maken.

Het initiatief voor de ontwikkeling van de DiaLin komt uit een groep uit Oost-Nederland. Al sinds 2010 werken zij op vrijwillige basis aan dit initiatief. In 2015 werden zij aandeelhouder van de vennootschap IPaDiC B.V. (KvK nummer 63548143). Zij stelden zichzelf de opdracht de DiaLin te ontwikkelen. Een state-of-the-art, patiëntvriendelijke, betrouwbare, betaalbare en sensor koppelbare implanteerbare pomp te ontwikkelen. In de toekomst te combineren met een sensor. Combinatie van pomp en sensor is een kunstmatige alvleesklier omdat vanwege afgifte in het buikvlies de biologische werkelijkheid heel dicht benaderd wordt.  

De individuele onderdelen van de DiaLin zijn in Nederland gepatenteerd op 24-01-2017 onder vermelding van nummer: 20015004, De eerste fase van de PCT procedure, met bescherming in Europa, is afgerond en aanvragen voor bescherming Australië, Canada, Mexico, Maleisië, Singapore en USA zijn 17 juni 2016 gestart.

  • Gerrit Stam

    CEO
  • Jos Spaan

  • Harma Bultman

  • Adri Blomme

    CTO
  • Henk Bilo

CEO (Gerrit Stam) ervaren projectmanager en is eindverantwoordelijk. Direct aanspreekpunt voor alle zakelijke contacten zoals sponsoren, financiers, leveranciers, subcontractors, partners, alsmede voor externe relaties zoals, maatschappelijke organisaties, overheden en patiënten en media. Hij is ervaringsdeskundige als gebruiker van de MiniMed.

CTO (Adri Blomme) als chirurg aan het Isala Ziekenhuis in Zwolle verbonden geweest en jarenlang insulinepompen geïmplanteerd. Vanuit die achtergrond altijd geinteresserd geweest in een nieuw design voor een verbeterde implanteerbare insuline pomp.. De CTO is verantwoordelijk voor alle aspecten voor wat betreft het ontwerp en de technische realisatie en de mechanische aspecten van de ontwikkeling en de bouw van Dialin.

Jos Spaan is emeritus hoogleraar medische fysica, toezichthouder op het gebied van kwaliteitsmanagement en het kwaliteitsmanagement systeem. Verder deskundige wat betreft ontwerp, technische realisatie van de elektronica en software.

Henk Bilo is hoogleraar en internist;25 jaar verbonden aan het Isala-Ziekenhuis in Zwolle en belast met de zorg voor de patiënten met de implanteerbare insuline pomp. Bilo is erkend expert op het gebied van diabetes. Hij adviseert op medisch gebied.

Harma Bultman was 25 jaar diabetesverpleegkundige bij de afdeling interne geneeskunde van het Isala-Ziekenhuis. Haar werk betrof het verpleegkundig begeleiden van de patiënten met een geïmplanteerde insulinepomp en het uitvoeren van vul -  en spoelprocedures.

Contact

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rond DiaLin, mail ons.

Buttons 01

Afdrukken E-mailadres

IPaDiC

 


Gerrit Stam, CEO
Tel: 
0646590477

Jacob Remijnse, CFO
Tel: 0653915014


Papenstraat 58
7411 NG Deventer

Locatie


Copyright © - IPaDiC, Alle rechten voorbehouden.