DiaLin

De implanteerbare pomp

De mensen die voor hun leven afhankelijk zijn van een implanteerbare insulinepomp verkeren in onzekerheid. Blijft mijn pomp het goed doen? Wat als hij kapot gaat? Is er dan een nieuwe voor mij? Het aanbod vanuit de industrie is beperkt en voor de lange termijn onduidelijk. De nu nog beschikbare pomp bevat technologie van de jaren zeventig en is sterk verouderd. Aan verbeteringen wordt niet gewerkt. In juni 2017 maakte de huidige fabrikant van de nu nog beschikbare pomp bekend te gaan stoppen met de productie. Gevolg: binnenkort zijn deze diabetespatiënten hun leven niet langer zeker.

Daar komt bij dat specialisten graag méér diabetespatiënten een beter leven zouden willen geven als er voldoende goede pompen beschikbaar waren.

Een groep mensen uit Oost-Nederland nam het initiatief de DiaLin te ontwikkelen. De inzet is een kleine, patiëntvriendelijke, kwalitatief hoogwaardige implanteerbare insulinepomp. Een pomp die te koppelen is aan een sensor voor optimale bloedsuikerregulatie. Specialisten, verpleegkundigen en patiënten zien de DiaLin als een onmisbare mogelijkheid om mensen die op geen andere manier kunnen worden behandeld, toch een leven te geven.

Naar verwachting kan een prototype van het nieuwe pompje eind 2018 bij de eerste patiënten worden ingebracht. Dan volgt een ontwikkel- en testperiode van tussen de twaalf en achttien maanden. Daarna moet er een producent zijn, om meer patiënten met deze pomp te helpen. Help mee dat waar te maken en blijf op de hoogte van de stand van zaken!

De DiaLin is voorlopig alleen bedoeld voor mensen die alleen overleven met een inwendige insulinepomp. Alleen bij uitzondering zal hij worden gebruikt door mensen met diabetes type 2.

Hun verhaal

Wilt u weten waarom de ontwikkeling van de DiaLin noodzakelijk is? Bekijk deze video-verhalen en trek uw conclusie! Melissa Venema en Albert Bijlsma zijn patiënten die zonder een implanteerbare pomp niet lang overleven. In elk geval niet buiten het ziekenhuis. Verlos hen van hun onzekerheid. Help mee deze noodzakelijke innovatie waar te maken.

 

Afdrukken E-mail

IPaDiC

 

www.ipadic.nl

Papenstraat 58
7411 NG Deventer

Locatie


Copyright © - IPaDiC, Alle rechten voorbehouden.