DiaLin

Voortgang ontwikkeling DiaLin

De belangrijke beslissingen over hoe de Dialin implanteerbare insulinepomp er definitief uit komt te zien en wat deze moet kunnen, zijn genomen.

Het (insuline-) reservoirhuis (RU) wordt van titanium gemaakt, het elektronica deel (SU) van PEEK (=kunststof). Dit laatste is van belang ivm het opladen van de batterij en de communicatie met de commando unit.

Het beste nieuws is dat we nog steeds op het geplande schema liggen. Dat betekent dus een werkend prototype in juni en de geplande datum voor het begin van preklinische testen begin oktober 2019.

De werking van de Dialin pomp is in grote lijnen hetzelfde als bij de Minimed. Toch zijn er verschillen bijvoorbeeld wat betreft het schoonmaken van de pomp (rinsen). Dit gaat niet met 2 - maar met 1 naald. Inwendig in de pomp kan een klepje de stroomrichting van de vloeistof zo veranderen dat deze in een continue lus kan worden rondgepompt voor betere spoeling van het reservoir en alle leidingen. Ook de vulprocedure zal anders (= makkelijker) verlopen. Daarover later meer informatie.

Een ander verschil is dat de pomp zijn gebruiker informeert over de staat van bijvoorbeeld de vulling van het reservoir en de batterij. Een druksensor bewaakt de catheter uitgang zodat blokkades direct worden gesignaleerd en zo nodig actie kan worden ondernomen.

Nieuw in de chirurgische procedure wordt het standaard gebruik van laparoscopie ( kijkoperatie) bij het plaatsen van de cathetertip. Er zijn klinische aanwijzingen dat de plaats van de tip belangrijk is voor het resultaat.

Een punt van zorg was het certificerings traject (CE) want door de komende veranderingen in Europese regels voor medische apparaten zitten alle keurende instanties( notified bodies) tot over de oren in het werk en zijn wachttijden van jaren geen uitzondering. Maar na een recent bezoek aan de TUeV SUeD in Munchen kunnen we melden dat zij ons graag ter beoordeling aanvaarden. De officiele bevestiging daarvan komt hopelijk spoedig.

IMG 3254 

 

 

 

 

IMG 3253

Afdrukken E-mailadres

IPaDiC

 


Gerrit Stam, CEO
Tel: 
0646590477

Jacob Remijnse, CFO
Tel: 0653915014


Papenstraat 58
7411 NG Deventer

Locatie


Copyright © - IPaDiC, Alle rechten voorbehouden.