DiaLin

De implanteerbare pomp

De mensen die voor hun leven afhankelijk zijn van een implanteerbare insulinepomp verkeren in onzekerheid. Blijft mijn pomp het goed doen? Wat als hij kapot gaat? Is er dan een nieuwe voor mij? Het aanbod vanuit de industrie is beperkt en voor de lange termijn onduidelijk. De nu nog beschikbare pomp bevat technologie van de jaren zeventig en is sterk verouderd. Aan verbeteringen wordt niet gewerkt. In juni 2017 maakte de huidige fabrikant, van de nu nog beschikbare pomp, bekend te gaan stoppen met de productie. Gevolg: binnenkort zijn deze diabetespatiënten hun leven niet langer zeker.

Daar komt bij dat specialisten graag méér diabetespatiënten een beter leven zouden willen geven als er voldoende goede pompen beschikbaar waren.

Een groep mensen uit Oost-Nederland nam het initiatief de DiaLin te ontwikkelen. De inzet is een kleine, patiëntvriendelijke, kwalitatief hoogwaardige implanteerbare insulinepomp. Een pomp die te koppelen is aan een sensor voor optimale bloedsuikerregulatie. Specialisten, verpleegkundigen en patiënten zien de DiaLin als een onmisbare mogelijkheid om mensen die op geen andere manier kunnen worden behandeld, toch een leven te geven.

Naar verwachting kan een prototype van het nieuwe pompje medio 2019 gereed en getest zijn. Dan moet het prototype gereed worden gemaakt voor gebruik in het menselijk lichaam, waarna gedurende een langere testperiode de uiteindelijke certificering zal worden verkregen. Help mee dat waar te maken en blijf op de hoogte van de stand van zaken! De ontwikkeling van het prototype wordt aangestuurd door een programmagroep bestaande uit; Arthur Aalsma (programmanager), Henk van Middendorp (waarnemend programmamanager), Adri Blomme (directeur Medical Technology) , Jos Spaan (directeur Quality Management & Technological Methods) en Gerrit Stam (CEO). 
De DiaLin is voorlopig alleen bedoeld voor mensen die alleen overleven met een inwendige insulinepomp. Alleen bij uitzondering zal hij worden gebruikt door mensen met diabetes type 2.

Hun verhaal

Wilt u weten waarom de ontwikkeling van de DiaLin noodzakelijk is? Bekijk deze video-verhalen en trek uw conclusie! Melissa Venema en Albert Bijlsma zijn patiënten die zonder een implanteerbare pomp niet lang overleven. In elk geval niet buiten het ziekenhuis. Verlos hen van hun onzekerheid. Help mee deze noodzakelijke innovatie waar te maken.

 

Afdrukken E-mailadres

IPaDiC

 

www.ipadic.nl

Papenstraat 58
7411 NG Deventer

Locatie


Copyright © - IPaDiC, Alle rechten voorbehouden.